Menu Sluit menu

Over ons

Top Brands
Over Top Brands

Top Brands is een dynamische en groeiende onderneming actief op de Belgische markt. 

  • 2005: Oprichting

Top Brands n.v. werd opgericht in 2005 naar aanleiding van een Management Buy Out van de directie van Pizza Belgium n.v..   Op dat moment beheerde Pizza Belgium n.v. 47 van de 74 Pizza Hut vestigingen in België.  Pizza Hut delivery stond toen al op de kaart met 19 vestigingen.  Daarnaast waren er nog 28 Pizza Hut restaurants waar je ter plaatse kon eten.

Pizza Hut
  • 2007: Boulangerie Paul

Niet lang daarna, in 2007,  verwierf Top Brands de exclusieve franchiserechten van de Franse groep Holder om PAUL bakkerijen in België te openen.  De eerste PAUL bakkerij in België opende zijn deuren in de Kleerkoperstraat, hartje Brussel.  Stef Meulemans, CEO van Top Brands : “De bakkerij PAUL staat voor eerlijk, traditioneel brood en patisserie van hoge kwaliteit.  Voor de flagship store in Oostende lanceerde PAUL België recent een nieuw brunch- en lunchmenu met gepocheerde eitjes, toasts, croques en salades.”  Vandaag verwelkomen 21 PAUL bakkerijen in België met 4 mio klanten per jaar.

 

Paul
  • 2009: Pizza Hut Frankrijk

Ook daarna bleeft het niet stil bij Top Brands.  In 2009 verwierf Top Brands Pizza Hut Delco Frankrijk en de master franchise rechten om de Pizza Hut delivery business verder te ontwikkelen in Frankrijk en België.  Zo slaagde Top Brands erin om te groeien naar 129 delivery vestigingen in Frankrijk in 2017.  Pizza Hut Delco Frankrijk werd verkocht om de merkportfolio in België te verbreden.

 

  • 2015: WASBAR

In 2015 verlegde Top Brands zijn focus opnieuw naar België.  De Belgische “topstarter” WASBAR verscheen op de radar van Top Brands.  “We waren al een tijd op zoek naar diversificatie”, zegt Stef Meulemans.    “We hebben vele merken bekeken en WASBAR sprong daar uit.  Het is een uniek concept en we hebben grote plannen in België en zelfs daarbuiten.”  Na de aankoop werd het concept stevig tegen het licht gehouden.  Vandaag kan je in de 10 WASBAR's terecht voor een uitgebreide brunch, een unieke bagelburger, een verslavende chocoloco, een relax apero en dat nog steeds in een originele huiselijke setting mét wasmachines en droogkasten binnen handbereik.

 

 

Wasbar
  • 2018: Ellis 

De voorlopig laatste stap in het Top Brands-groeiverhaal brengt ons bij Ellis.  In 2018 verwierf Top Brands, tesamen met de GIMV, een meerderheidsaandeel in deze trendy premium hamburgerketen.  Stef Meulemans zet zijn ambitie kracht bij : “Ellis Gourmet Burger past perfect in onze strategie om een portfolio van sterke merken uit te bouwen.  Ellis heeft een enorm potentieel, en tesamen beschikken we over de know-how en capaciteiten om de nationale en internationale groei verder te zetten.”

 

 

Ellis
  • Vandaag

Top Brands, dat is dus Pizza Hut, Boulangerie Paul, Wasbar en Ellis.  Elke dag voorzien meer dan 2.000 enthousiaste medewerkers klanten van lekkers in onze 161 vestigingen, verspreid over België, Nederland en Frankrijk.  Naast die fysieke vestigingen zijn er voor elk van deze merken ook webshops die op volle toeren draaien.  De netto jaaromzet van deze 4 restaurantmerken bedraagt 120mio € en jaarlijks mogen we 14mio klanten begroeten. 

Top Brands is een sterk groeiende speler. Dankzij onze voorliefde voor een innovatieve aanpak, willen we onze klanten verrassen en onze brands incontournable maken.  Tegelijk biedt dit onze medewerkers heel wat leuke uitdagingen.  Bij Top Brands ben je zeker van een job met veel afwisseling in een bedrijf waar openheid, dynamiek, ondernemerschap en samenwerking centraal staan. We geven jou dan ook graag de ruimte om je eigen initiatieven op te zetten.

 

Top Brands
Werken bij Top Brands

Collega's aan het woord

Dimi
Dimi
Area Manager

“Als areamanager volg ik 8 Pizza hut restaurants op. Mijn jarenlange ervaring als coach zet ik in om collega’s te ondersteunen en te adviseren. Samen werken we aan een aangename werksfeer en nog betere resultaten. Elke dag is een verrassing!”

Elsa
Elsa
Manager

"Als manager bekleed ik een voorbeeldfunctie. Elke dag geef ik dan ook het beste van mezelf om zowel op kwalitatief als kwantitatief vlak een topresultaat te bereiken. Samen met heel het team zetten we uitdagingen om in kansen. De hechte band tussen de collega’s zorgt ervoor dat ik deze job met heel mijn hart uitvoer."

Fleur
Fleur
Manager

“In het begin voelde het onwennig om medewerkers aan te sturen die soms een pak ouder waren dan ikzelf. Mede dankzij interne opleidingen en goede begeleiding op de werkvloer voelt dit nu heel vertrouwd aan. Alles draait om wederzijds respect: alleen dan kan een solide samenwerking ontstaan en groeit het hele team.”

Michael
Michaël
Market Manager

“Mijn carrière bij Pizza Hut startte 25 jaar geleden als jobstudent. Vandaag begeleid ik verschillende areamanagers in hun dagelijkse werking en resultaten. Ik geniet een hoge autonomie en kan mij ten volle ontplooien binnen Top Brands.”

Staf
Staf
1° Assistant Manager

“Tijdens mijn stage bij Pizza Hut voerde ik werkelijk alle mogelijke taken uit: pizza’s bereiden, de kassa bedienen, shiften meedraaien, personeelsbeleid voeren, winstberekeningen maken, HACCP controleren en training volgen op het hoofdkantoor. Hierdoor ontwikkelde ik op korte termijn inzicht in de werking van Pizza Hut.”

Vestigingen

Top Brands in kaart